14 april 2024
16:00

Bälaryds IK

Referat: Höreda GIF - Bälaryds IK

Det blev förlust för oss i seriepremiären borta mot Höreda GIF. På ett väldigt blåsigt Ränneborg kunde HGIF till slut vinna med 2-1 (1-1) i en match där blåsten gjorde det i princip omöjligt för de båda lagen att få till nåt vettigt spel. Eder man vid tangenterna har varit med många säsonger vid det här laget och visst har det funnits ett par matcher genom åren då det har blåst än värre än denna gång. Men det blåste definitivt tillräckligt för att detta blev en match som man inte kommer att glömma i första taget.

Vi hade motvind i första halvlek. Och i det stora hela gjorde vi en bra halvlek sett till förutsättningarna. Vi stod upp bra och lyckades även ta ledningen efter knappt 10 minuter när Viktor Josefsson tryckte iväg ett skott som Höredas målis inte kunde hålla och Emil Tagesson höll sig påpassligt framme och satte dit returen fram till 0-1. Smakstart! Höredas replik kom dock ganska snabbt då de kvitterade till 1-1 på hörnsituation efter kvarten spelad. Resultatet stod sig sedan halvleken ut.

Vi hade därmed ett gott slagläge inför andra halvlek då vi skulle spela med stark medvind istället för den lika starka motvinden vi haft under första 45 minuterna. Det har ju förvisso sina utmaningar och svårigheter att spela i stark medvind också. Det är inte enkelt. Men vår andra halvlek blev inte bra och gladde säkerligen ingen av våra tillresta supporters som var på plats. I en sekvens av oaktsamhet från vår sida rann Höreda igenom på en djupledsboll i minut 53 och satte 2-1. En ocean av tid kvar för oss att reparera detta men det lyckades vi inte med. Istället började vi stressa, hafsa, slarva och då funkar det inte att spela boll. Vi lyckades ändå skapa ett par vassa lägen och borde absolut ha satt nåt av dessa. Vi spelade inte tillräckligt bra för att kunna ta 3 poäng denna eftermiddag men delad poängpott hade nog inte varit orättvist sett till matchen i stort.
Vi får ta nya tag i nästa match borta mot LSSK. Observera att matchtiden är ändrad. Detta då naturgräset på Furuvi inte är matchredo än och därför är den matchen flyttad till Zinkens konstgräs I Huskvarna på söndag kväll kl 20.00.

Även denna säsong kör vi Dobbjakten där tre spelare som förtjänar det belönas med 3-2-1 dobbar efter varje match. Denna gång blev dobbfördelningen denna: